A forgalomba helyezett, újonnan telepített berendezéseket telepítéskor, de legkésőbb a beüzemeléskor, a már korábban telepített és működő berendezéseket az első szervizelés, karbantartás vagy az első kötelező szivárgásvizsgálat alkalmával kötelező ellenőrizni és hatósági címkével ellátni. Ha nem szeretne büntetést kapni ezek bármelyikének elmulasztásáért, keressen bennünket!

Rolunk
Telephely

Szivárgásvizsgálat menete

A szivárvásvizsgálatot megelőzően a rendszer üzemeltetője vagy tulajdonosa köteles regisztrálni a rendszerét a klímavédelmi hatóság adatbázisában. A szivárgásvizsgálati terv elkészítése és a kritikus szivárgási pontok megjelölése után kezdődhet fizikailag is a szivárgásvizsgálat. A vizsgálat kétféle eredményt hozhat: a rendszer vagy megfelel, vagy nem felel meg a jogszabályban meghatározott követelményeknek. Javasoljuk, hogy kérjen segítséget szakértőinktől!

Telephely
Uzlet

Telepített szivárgásérzékelők

A telepített szivárgásérzékelők segítségével azonnal értesítést kaphat, ha rendszeréből a legkisebb mértékben is szivárog a hűtőközeg. Az érzékelők ma már közel sem jelentenek olyan magas beruházást, mint amire elsőre gondolna, így megéri (és sokszor kötelező is) telepítenie rendszere környezetébe. További segítségért forduljon szakértőinkhez bizalommal!

Uzlet
Rolunk

Ice-Star Szerviz Kft.